dimecres, 15 de maig del 2013

El Dia de l'Orgull Gai a Barcelona (Pride Barcelona)





Font: http://1.bp.blogspot.com

A Catalunya es coneix el Dia de l'Orgull Gai com el "Dia de l'alliberament lesbià, gai, trans i intersexual". La manifestació, que se celebra el dissabte més pròxim al 28 de juny a Barcelona, té un caràcter clarament reivindicatiu i s'allunya de l'esperit comercial d'altres ciutats. Com a curiositat, els noms dels col·lectius (gais, lesbianes....) es canvien de posició per a donar un mateix èmfasi a totes les lluites. Els actes són organitzats per les principals associacions de lluita de Catalunya.

 Des de l'any 2009 a Barcelona també s'hi celebra el Pride Barcelona, un marxa festiva que recorda més a les desfilades de l'orgull LGBT d'altres ciutats. El primer any va tenir una assistència d'entre 12.500 i 35.000 persones segons les fonts però va provocar una divisió dins el món LGBT barceloní, de manera que es van celebrar dues manifestacions per separat, una el 27 de juny i l'altre el 28. Per cinquè any consecutiu, Barcelona donarà la benvinguda a totes aquelles persones que s'acostin fins a la ciutat comtal per tal de celebrar el dia de l'Orgull LGBT, el més important de la Mediterràni. El Pride Barcelona’13 tindrà lloc des del 20 al 30 de juny de 2013 - dies principals 28-29-30 de juny-.

30 associacions, empreses i tota la comunitat LGBT s’han unit per organitzar un nou Orgull a Barcelona que durant més d’una setmana oferirà cultura, esport, debat, oci i festa. Una celebració de caràcter gratuït, popular i sense ànim de lucre que mostrarà el millor de la ciutat.

Programa Pride Barcelona: http://www.pridebarcelona.org/ca/programa/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada